Fout in bestemmingsplan: vertraging bouw Daelzicht in Heel

Door een fout in het bestemmingsplan loopt de procedure voor de nieuwbouw van instelling Daelzicht in Heel vertraging op.
Het aantal zorgwoningen in het plan dat vorig jaar werd vastgesteld, blijkt veel te hoog.

Streep door bestemmingsplan

Dit betekent dat er een streep wordt gezet door het huidige bestemmingsplan en dat het op z’n vroegst pas weer na de zomer aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. Tot die tijd kan de stichting geen vergunning aanvragen voor de nieuwbouw.

Te veel woningen

De fout werd in de aanloop naar een zitting bij de Raad van State ontdekt. Twee inwoners hadden bezwaar gemaakt tegen het maximale aantal van 321 wooneenheden binnen het betreffende gebied. Het gaat om het zuidelijk deel van het instellingsterrein waarbinnen ook de nieuwbouwlocatie valt.
Na een nadere bestudering van de cijfers kwamen Daelzicht en de gemeente erachter dat inderdaad 98 woningen te veel in het plan zijn opgenomen. Een straat die buiten het gebied valt is per abuis meegerekend.

'Slordig'

Wethouder Johan Lalieu noemt de fout in het bestemmingsplan "slordig". Hoewel de planprocedure nu langer duurt dan voorzien, verwacht hij vooralsnog niet dat de bouw vertraging oploopt. "De vergunningaanvraag had hoe dan ook pas na de zomer kunnen worden ingediend. De eerste werkzaamheden staan pas gepland in 2016."
Na vaststelling van het gecorrigeerde plan kunnen bezwaarmakers de gang naar de rechter maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!