Politicus Manders voorzitter Venlose ondernemers

© iStock
Erik Manders is de nieuwe voorzitter van de Venlose ondernemersvereniging Venlostad.com.
Manders is zelf geen ondernemer in de binnenstad. Hij is vooral bekend als voormalig raadslid voor de PvdA.

Niet uniek

Volgens de kersverse voorzitter is het niet de eerste keer dat de voorzitter zelf geen winkel in de stad bestiert. "Ik ben nu de zevende voorzitter van Venlostad.com en van de zes mensen voor me waren er twee geen ondernemer. Het was ook geen voorwaarde in de selectieprocedure", zegt Manders. Manders neemt het stokje over van slager Toine Schrenemachers.

Interne strubbelingen

De afgelopen weken kwamen er vooral berichten over interne strubbelingen naar buiten. Een jonge ondernemer die Schreinemachers zou opvolgen, trok zich terug omdat hij het niet eens was met de koers van de rest van het bestuur. Een ander bestuurslid trok zich om dezelfde reden terug.
Manders gaat zich sterk maken om die verdeeldheid onder de leden weg te nemen. "Iedere mening is er eentje en die respecteer ik. We moeten nu kijken hoe we er een geheel van kunnen maken. Ik heb onlangs ook gesproken met het opgestapte bestuurslid. Ik denk dat veel dingen gelegen hebben aan de communicatie."

Gespreid bedje

Manders wil bedrukken dat er veel dingen goed gaan in Venlo, maar dat het parkeerbeleid en de gastvrijheid richting bezoekers van de stad speerpunten blijven voor de belangenclub. "Ik kom in een gespreid bedje. Veel dingen zijn goed voorbereid door het huidige bestuur. Ik ga door op dezelfde weg."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!