LVO-voorzitter Postema: 'We zijn de controle verloren'

© ANP
André Postema, voorzitter van het college van bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), hoopt dat minister van Onderwijs Arie Slob het besluit om alle 354 examenuitslagen van het VMBO Maastricht af te keuren terugdraait.
"Ik heb geen verwachting, maar ik hoop van harte dat de minister de gemaakte centrale examens laat staan", aldus de voorzitter tegenover L1.

'Water uit de kraan'

Ook de voorzitter is enorm geschrokken van 'onvolledige administratie van de school in Maastricht'. "De examenadministratie is een soort water uit de kraan, je gaat er van uit dat het wel snor zit. We zijn de controle verloren." Daarmee wil het volgens Postema niet zeggen dat de leerlingen hun werk niet hebben gedaan. "Maar de manier waarop het is vastgelegd, is voor de inspectie niet voldoende geweest", laat de LVO-voorzitter weten.
Audio: André Postema LVO ( 25 jun 2018)

Duidelijkheid

De onderwijskoepel is volgens Postema hard bezig om de dossiers in orde te krijgen en deze voor te leggen aan de inspectie. LVO hoopt de leerlingen en hun ouders eind deze week meer duidelijkheid te geven. "Dit kan betekenen dat een aantal leerlingen alsnog gaat slagen of zakken en sommigen zullen nog extra werk moeten verrichten waardoor ze alsnog een kan hebben om te slagen."

Opstappen?

Zondagavond werd bekend dat twee bestuurders van LVO per direct op moesten stappen. Bij het College van Bestuur moest Marianne van Wegberg opstappen. Bij de Raad van Toezicht van LVO heeft Gerard Bos het veld moeten ruimen. Postema is vooralsnog niet bang voor zijn eigen baan. "Ik ben niet bang voor mijn positie, maar ik sluit niet uit dat in de loop der tijd nog gaat gebeuren. Maar daar gaat het nu niet om. We willen nu zorgen dat de leerlingen de beste hulp krijgen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!