Doodsbedreiging voor Wessemse detective in vermissingszaak

De sinds 2010 vermiste Elke Wevers en detective Ben Zuidema uit Wessem © Familie Elke Wevers/ANP
Privédetective Ben Zuidema uit Wessem is met de dood bedreigd voor zijn onderzoek naar de vermissing van de Belgische Elke Wevers.
"Als u nog goesting hebt in uw leven, stop dan direct met de zaak Elke Wevers. Dat is een dringend advies aan u", stond er in een brief die Zuidema op de deurmat vond.

Zuidema heeft aangifte gedaan en de brief doorgegeven aan de politie, die onderzoek doet naar het dreigement. De detective zelf is er verder niet van onder de indruk.

Niet zo stom

De 32-jarige Elke Wevers wordt sinds december 2010 vermist. De Wessemse privedetective houdt zich met zijn team nu anderhalf jaar bezig met de zaak, maar denkt niet dat dit dreigement een doorbraak is. "De verdachte die ik in het vizier heb, is niet zo stom om me te bedreigen."

Sluwe psychopaat

De mogelijke dader die Zuidema op het oog heeft is volgens Zuidema "...een zeer sluw mens, maar ook een schizofrene psychopaat die diverse zedenmisdrijven op zijn kerfstok heeft." Diezelfde verdachte was eerder ook al bij de Belgische politie in beeld, maar die kreeg de zaak destijds niet rond.

Samenwerking

De Limburgse detective pleit er verder voor dat Nederlandse, Duitse en Belgische politie beter gaat samenwerken. In de Belgisch-Nederlands-Duitse grensregio zijn de afgelopen jaren verschillende jonge vrouwen vermist geraakt, maar volgens Zuidema kijken de onderzoekers amper over de grens.