1Lunch: Heeft Beek een echte Hitler?

* Nieuw huis voor bewoonster ingestort huis Venlo* Zuyd Hogeschool werkte mee aan omstreden experiment* Hitler zaait nog steeds verdeeldheid
Deel Weert staat droog door waterlek
Mensen die vanochtend gezweet hebben in de sportschool aan de Dr. Schaepmanstraat in Weert, konden de viezigheid daar niet van zich afspoelen. Door een gesprongen waterleiding moest dat deel van de stad het vannacht en vanochtend namelijk zonder water stellen. Lees hier meer.
Een echte Hitler of niet?
Meer dan tachtig jaar na de Tweede Wereldoorlog wordt er nog steeds geknokt om Adolf Hitler. Want is het schilderijtje dat vol trots in het Eyewitness Museum in Beek te zien is nou echt van der Führer, of is het een vervalsing? Het museum gelooft heilig in de authenticiteit, onderzoekers geloven er niks van. Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie mag zich nu gaan buigen over deze aquarelrel. Lees hier meer.
Brand in stroverwerkingsbedrijf Haelen
Door nog onbekende oorzaak brak vandaag even voor 11:00 uur brand uit in een bedrijf in Haelen waar stro wordt verwerkt. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Wel zullen ze nog enige tijd bezig zijn met nablussen. Lees hier meer.
© 1Limburg
Vrouw ingestorte woning krijgt nieuw huis
De gemeente Venlo en woningcorporatie Woonwenz bouwen én betalen een nieuwe woning voor een vrouw in de Bergstraat, wiens huis vorige week instortte. Op dit moment krijgt de vrouw al tijdelijk onderdak, want haar woning is onbewoonbaar. Ook de buurman, waarvan het huis beschadigd is geraakt, heeft dit aanbod gekregen. De vrouw heeft het aanbod in beraad. Lees hier meer.
Zuyd Hogeschool werkte mee aan uitlaatgas-experiment
Ook Zuyd Hogeschool in Heerlen zou medewerking verleend hebben aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor de omstreden experimenten met uitlaatgassen op mensen. In Nederland werden tussen 2006 en 2012 proeven gedaan, zo ook een aantal keren bij het RIVM. Lees hier meer.