Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan

De regio Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat willen tenminste vijf beveiligde truckstops in de provincie aanleggen.
Op die manier moet er een netwerk van beveiligde truckstops in Limburg komen. De partijen tekenen daar donderdag een intentieovereenkomst voor.

Gevaarlijk en onveilig

In Limburg is al lange tijd duidelijk dat er vooral 's avonds en 's nachts te weinig parkeergelegenheid voor vrachtwagens is. Chauffeurs zien zich daardoor genoodzaakt om op de vluchtstroken langs de snelwegen te parkeren. Dat is niet alleen gevaarlijk, de vrachtwagens zijn daardoor extra kwetsbaar voor ladingdieven.

Venlo heeft prioriteit

Een parkeerplaats aan de James Cookweg in Venlo heeft de grootste prioriteit. Hier moet ruimte komen voor 225 vrachtwagens.
De provincie is bereid daar 600.000 euro in te investeren, mits de andere betrokken partijen meedoen. Ook vraagt de provincie een subsidie van 400.000 euro aan bij de Europese Commissie. "Hier is de urgentie erg hoog", aldus gedeputeerde Vervoer Patrick van der Broeck. "Reden voor de provincie om bij te dragen aan een structurele oplossing."

Betrokkenen

Naast de provincie, de regio Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat zijn ook de organisaties EVO, TLN en ELC-Limburg, de LWV en de Limburgse gemeenten Venlo, Venray, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Heerlen betrokken bij de plannen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!