Straatputten vaker verstopt door poepzakjes

© Istock
De straatputten in Limburg raken steeds vaker vervuild door hondenpoepzakjes.
Dat blijkt uit onderzoek van Waterpanels Limburg; een samenwerking tussen 33 Limburgse gemeenten, Waterleidingmaatschappij Limburg, Waterschapsbedrijf Limburg, Waterschap Limburg en de Provincie Limburg.

Verstopt

Sinds hondenbezitters verplicht zijn een zakje mee te nemen tijdens het uitlaten, verdwijnen er steeds meer zakjes met drollen in de put. Daardoor raken de kolkenreinigers verstopt, constateert het panel. De zuigers reinigen de honderdduizenden straatputten in Limburg één of twee keer per jaar.

Milieu

Ongeveer de helft van alle putten is inmiddels niet meer aangesloten op de rioolwaterzuivering, maar op een buffer of beek. Dat betekent dat alle troep terechtkomt in het milieu, waarschuwt Waterpanels Limburg. De putten zijn alleen bedoeld voor het afvoeren van regenwater.
© Francis Kuijpers

Wapens

De reinigingsdienst vindt vaak bijzondere dingen in de put. Zo worden er volle handtassen, beugels, panty's, slipjes, schoenen en zelfs wapens gevonden in straatputten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!