1Lunch: Limburgse trucker op brute wijze klemgereden

© 1Limburg
* Recordaantal studenten maakt kennis met Maastricht.* Noorderbrug na twee weken weer open voor verkeer.* Limburgse gemeenten kunnen jeugdzorg niet betalen.

Belangrijke verkeersader is weer open

De Noorderbrug in Maastricht is sinds vanochtend 06:00 uur weer open voor verkeer. De A2 en het stadscentrum zijn weer met elkaar verbonden door het nieuwe brugdeel. Maar er is wel het één en ander veranderd. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens

Recordaantal studenten overspoelt Maastricht

Maastricht wordt deze week overspoeld door studenten. Het jaarlijkse introductiefestival INKOM gaat vandaag van start. Maar liefst 2900 studenten van Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht gaan op ontdekkingsreis in de stad. Lees hier meer.

Limburgse trucker op brute wijze klemgereden

Een chauffeur van het Roermondse transportbedrijf Ünsal Transport is overvallen. Ter hoogte van het Gelderse Boven-Leeuwen werd de trucker uit Kessel vanochtend klemgereden. Hij vervoerde kleding voor Primark. Lees hier meer.
© Ünsal Transport
Sabrina Stultiens terug bij oude ploeg
Wielrenster Sabrina Stultiens keert komt seizoen terug bij haar oude ploeg WM3 Pro Cycling. Zij komt over van Team Sunweb. De 24-jarige wielrenster uit Meijel heeft in het verleden al drie jaar gefietst voor de ploeg van Marianne Vos. Lees hier meer.
Limburgse gemeenten kunnen jeugdzorg niet betalen
Twee derde van de 33 Limburgse gemeenten kan dit jaar de kosten voor jeugdzorg niet betalen. De 22 gemeenten verwachten een tekort van 28,7 miljoen euro. De gemeente Venlo spant daarbij de kroon met ruim 11 miljoen euro. De gemeenten geven aan dat ook de reserves op beginnen te raken. Lees hier meer.