Brandstichters jachthaven staan op bewakingsbeelden

Beeld van de stilstaande auto bij jachthaven Het Steel in Roermond. © Opsporing Verzocht
Bewakingscamera's hebben beelden gemaakt van de brandstichters in de jachthaven in Ohé en Laak, op 10 december.
Er zijn twee mannen te zien die met jerrycans in de weer zijn, maar ze zijn niet herkenbaar. Na de brandstichting in vijf drijvende villa's vond de politie meer dan 10 lege jerrycans waar een brandbare vloeistof in had gezeten.

Wessem

Ook bij de grote brand op 15 januari in jachthaven Waage Naak in Wessem zijn twee personen gezien, die over een steiger liepen.
Volgens de politie kunnen dat dezelfde brandstichters zijn geweest. De reeks brandstichtingen in Midden-Limburgse watersportcentra begon op 6 december in Herten. Daar gingen enkele boten verloren bij de werf Nautic Krekelberg.

Nieuwe tips

Van deze drie branden staat vast dat ze zijn aangestoken, zo bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Tijdens de uitzending kwamen al 12 nieuwe tips binnen over de zaak.

Roermond

Dat is nog niet onomstotelijk bewezen bij de grote brand op 16 december in jachthaven Het Steel in Roermond, waarbij veel asbest over het stadscentrum werd verspreid.

Stilstaande auto

De politie heeft ook hier bewakingsbeelden van vrijgegeven. Daarop is onder meer een auto te zien, die een paar minuten voor de brandmelding bij de jachthaven stilstond, met brandende lichten en vermoedelijk draaiende motor. De politie zoekt de bestuurder van die auto. Hij kan verdachte zijn, maar ook getuige.
Ook is de politie op zoek naar de bestuurders van een scooter en een auto die langs de stilstaande wagen reden.
De jerrycans die na de brandstichting in Ohé en Laak werden gevonden. © Opsporing Verzocht
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!