1Lunch: Oproep aan 1500 mannen om DNA af te staan

© iStock
* De Bossche Bol geeft de Limburgse vlaai het nakijken* Ouderen sterven vaker door een noodlottige valpartij* Identiteit van in Maas gevonden man bekend
Supermarkten breiden bezorgen van boodschappen uit
Het wordt ook in Limburg steeds makkelijker om boodschappen thuis te laten bezorgen. Dat geldt niet alleen voor de steden, maar ook voor dorpen. Dat is vooral een uitkomst voor ouderen die in kleinere plaatsen zonder supermarkt wonen. Lees hier meer.
© iStock
Ouderen sterven vaker door valpartij
Steeds meer ouderen sterven door een valpartij. Zo stierven vorig jaar zeker 293 Limburgers door een noodlottige valpartij. Dat waren er ruim 50 meer (22,6 procent) dan een jaar daarvoor. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt de toename voor een belangrijk deel door de vergrijzing. Bijna driekwart van de overledenen door een val was 80 jaar of ouder. Lees hier meer.
© iStock
De Bossche Bol geeft de Limburgse vlaai het nakijken
Ondanks dat de Limburgse Vlaai erg bekend en geliefd is, verkiezen veel Nederlanders toch de Bossche Bol boven de vlaai. De Brabantse zoete lekkernij is de populairste lokale lekkernij. Dat blijkt uit een peiling van reviewplatform Zoover. Lees hier meer.
De Bossche Bol, uit Den Bosch.
Identiteit van in Maas gevonden man bekend
Het lichaam dat woensdagavond werd gevonden vlakbij de Wilhelminabrug in Maastricht blijkt van de man te zijn die sinds vorige week donderdag vermist werd. Een aantal mensen hadden de man toen het water in zien gaan en sloegen alarm. De politie doet geen verder onderzoek. Lees hier meer.
© Nifoma
Oproep aan 1500 mannen om DNA af te staan
De eerste 1500 mannen krijgen vanaf volgende week een oproep om vrijwillig DNA-materiaal af te staan voor het onderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Hun DNA-materiaal wordt één-op-één vergeleken met de sporen die op het lichaam van Nicky zijn gevonden in 1998. Lees hier meer.