1Lunch: Hond doodgestoken bij familieruzie

© iStock/1Limburg
* Sittardse coffeeshops willen miljoenen van gemeente* Ex-PVV'er Michael Heemels staat voor de rechter* Politieagent terecht ontslagen na stelen van fiets

Man steekt hond neer na ruzie met zus

In Brunssum is een familieruzie zondagavond uit de hand gelopen. Een man stak na een ruzie met zijn zus haar hond neer. Het dier raakte ernstig gewond. Een dierenarts moest de hond laten inslapen. Lees hier meer.

Miljoenenclaim coffeeshops Sittard om strop

Coffeeshophouder Peter Hendriks eist miljoenen van de gemeente Sittard-Geleen. Hij zegt dat hij een miljoenenverlies leidt doordat buitenlanders niet meer welkom zijn in zijn coffeeshops. De gemeente voerde dat verbod vorig jaar in. Sindsdien is de omzet met 70 procent gedaald, zegt de eigenaar. Lees hier meer.

26-jarige wethouder de jongste van Limburg

De eer is voor Venray: na dinsdag heeft die gemeente de jongste wethouder van Limburg. De 26-jarige Anne Thielen wordt tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd. Op dit moment werkt ze nog in het provinciehuis als bestuursadviseur van CDA-gedeputeerde Hubert Mackus. Lees hier meer.
Anne Thielen. © CDA Venray

Auto tegen gevel in Landgraaf

In Landgraaf is een auto tegen de gevel van een huis gereden. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Lees hier meer.

Ex-PVV'er Michael Heemels voor het hekje

Een spannende dag voor ex-PVV'er Michael Heemels. Hij staat dinsdagmiddag voor de rechter vanwege verduistering. Hij zou bijna 180.000 euro hebben gestolen uit de partijkas. Hij gebruikte het geld jarenlang om zijn drank- en drugsverslaving te betalen. Ook kocht hij er luxe spullen van. Updates van de zaak zijn vanaf 13.30 uur te volgen via 1Limburg. Lees hier meer.
© Bron: ANP

Poltieagent ontvreemt fiets van werk en wordt op staande voet ontslagen

Opvallend nieuws uit de Limburgse hoofdstad. Een agent van de Maastrichtse politie is terecht op staande voet ontslagen vanwege het stelen van een fiets op het werk, zo meldt De Limburger. De man was 37 jaar in dienst van de politie. De politieman stal de fiets in een periode waarin hij leed aan angststoornissen. Volgens de advocaat van de politie wist de man echter heel goed waar hij mee bezig was. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!