Nieuwe website over 150 jaar Limburg

© Alf Mertens
Als onderdeel van de herdenking van 150 jaar Limburg is in het gouvernement in Maastricht een interactieve website over de geschiedenis van Limburg gelanceerd.
Met een druk op de knop zetten de fractievoorzitters Joost van den Akker (VVD) en Leon Vaessen (D66) de website in werking. Dat gebeurde in de statenzaal.

Initiatiefnemers

Beide politici zijn de initiatiefnemers van de viering van 150 jaar Limburg die dit jaar plaatsvond met tal van activiteiten. Op 11 mei 1867 werd Limburg definitief een provincie van Nederland en maakte niet langer ook deel uit van de Duitse Bond.

Symbolen

Op de website is via een kaart online te zien wat daar aan vooraf ging en wat er in 150 jaar Limburg is gebeurd. Ook wordt de geschiedenis van de provinciale symbolen - wapen, volkslied en vlag - kort gepresenteerd.

Gemakkelijk

VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker sprak van een 'historisch moment'. Zowel voor Limburgers als voor toeristen is op een gemakkelijke manier informatie te vinden op de website, zo zei hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!