Belgisch-Limburg zet stap in aanpak motorbendes

© iStock
Belgisch-Limburg begint naar Nederlands voorbeeld een expertisecentrum waar lokale burgemeesters terecht kunnen voor problemen met criminele motorbendes.
Dat meldt de VRT.

Over de grens

Dat informatiecentrum is nodig omdat Nederlandse motorbendes door de strenge aanpak hier steeds meer naar België worden geduwd. De Hells Angels, Outlaws, Satudarah en No Surrender zijn allemaal actief in Belgisch-Limburg. Net als aan onze kant van de grens zijn er aan de Belgische kant van de Maas verschillende motorclubs actief die voor de nodige problemen zorgen.

Orde

Motorbendes zijn net als in Nederland niet verboden. Wel maakt justitie werk van misdaden die door clubleden worden gepleegd, en hebben burgemeesters de taak om de openbare orde te bewaren. Om daarbij te helpen krijgt Belgisch-Limburg nu een ARIEC of Arrondissementeel informatie- en expertisecentrum dat precies weet welke juridische mogelijkheden er zijn om een motorbende in een bepaalde situatie aan te pakken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!