Limburgs model (18) overleden na val van balkon in Maleisië

© Istock/Instagram
Het uit Sittard afkomstige fotomodel Ivana Smit is in Maleisië overleden nadat ze van een balkon viel.
De 18-jarige viel donderdag van de twintigste verdieping en kwam veertien verdiepingen lager terecht. Ze was op slag dood. Dat zou zijn gebeurd nadat ze een avondje uit was geweest met een Amerikaans stel.

Naakt

Volgens de lokale krant Star Online is ze naakt naar beneden gevallen. Ook zou ze mogelijk onder invloed zijn geweest van alcohol of drugs. De politie denkt dat het gaat om een ongeluk, maar familie en vrienden vermoeden opzet.

Show

"Het is te toevallig", zegt Bart Toncken namens de familie tegen het Algemeen Dagblad. "We waren zeven jaar ongeveer buren in Kuala Lumpur toen Ivana bij haar grootouders woonde. Hoe kan ze zomaar vallen? Waarom was ze naakt? Zelfmoord is uitgesloten. Deze week liep ze nog een show voor lingeriemerk Triumph. Ivana had het nog zo druk met het leven. Ze was heel professioneel en verantwoordelijk, echt geen vrouw die laveloos van een balkon valt." Volgens Toncken waren de balustrades bovendien erg hoog.

Ministerie

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zaterdag de dood van de vrouw. Het departement staat in contact met haar familie. Ook heeft het ministerie navraag gedaan bij de lokale autoriteiten over de toedracht van de gebeurtenis. Daarop zijn nog geen antwoorden gekomen. Deze worden ergens begin volgende week verwacht

Model

Op 15-jarige leeftijd werd Smit nog derde in een Maleisische modellenwedstrijd. Ook was ze finalist in de strijd om de titel Top Model Belgium 2018. Op haar Instagramaccount is te zien dat ze volop actief was in de modellenwedstrijd. De condoleances op haar sociale pagina stromen inmiddels binnen.