'Vroegere vrienden' probeerden elkaar te vermoorden

Onderzoek na steekpartij in President Rooseveltlaan. © 1Limburg
Twee Maastrichtenaren zitten in voorlopige hechtenis, nadat ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben getracht elkaar te vermoorden.
Een oude vete heeft geleid tot een wederzijdse 'poging tot doodslag', waaronder een recente steekpartij in de Maastrichtse President Rooseveltlaan.

Vroegere vrienden
De twee mannen, Frits S. (42) en Alain B. (49), kennen elkaar al geruime tijd. Volgens Karin Schepers, advocaat van eerstgenoemde, zijn de twee 'vroegere vrienden'. De advocaat van Alain, Hans Schepers, stelt dat de kemphanen elkaar kennen uit de wereld van drugsgebruikers. "Waar mijn cliënt overigens al even uit is. Maar ze zagen elkaar nog bij het Centrum voor Alcohol en Drugs."

Lullig conflict
Er ontstaat volgens Hans Schepers een 'lullig conflict', wanneer de partner van Alain woorden krijgt met Frits. "Dat is vervolgens helemaal uit de hand gelopen", stelt hij.

Inbraak
Frits zou vervolgens op 5 maart bij Alain hebben ingebroken, aan de Christiaan Sterckstraat in Maastricht, en hem en zijn vrouw hebben mishandeld. De vrouw houdt er onder meer een gebroken neus en oogkas aan over. Frits zou zijn oude kameraad ook met een glazen asbak hebben geslagen en met een mes hebben gestoken. Zelf ontkent hij iedere betrokkenheid.


Escalatie

Nadat de slachtoffers aangifte hebben gedaan, komt het tot een nieuwe escalatie. Op 15 mei steekt Alain zijn vermeende belager met een mes in zijn nek en rug in de Maastrichtse President Rooseveltlaan. Karin Schepers bevestigt de levensgevaarlijke verwondingen van cliënt Frits. "Maar daar zijn volgens mijn cliënt nieuwe bedreigingen en een klap van S. aan voorafgegaan", reageert Hans Schepers.




Berucht

Er is bij Alain iets geknapt na een reeks bedreigingen en de inbraak, zegt zijn raadsman. "Hij kent S. als iemand met een zwaar crimineel verleden. Iemand die niet schuwt zijn woorden om te zetten in daden. Cliënt was vooral bang voor het welzijn van zijn partner en stiefdochter."


Onderzoek

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. In het dossier doemen ook de namen Nordin P. (21) en Willy V. (56) op. Nordin zou Frits S. hebben bijgestaan tijdens de inbraak, terwijl Willy zijn vriend Alain zou hebben geholpen bij de steekpartij. Hoofdrolspelers Frits en Alain zitten in voorlopige hechtenis en worden beiden verdacht van poging tot doodslag.