Van der Hoeven geen burgemeester van Maastricht

© ANP/ Ermindo Armino
Maria van der Hoeven wordt niet de nieuwe burgemeester van Maastricht. De CDA-politica heeft 'niet gesolliciteerd' zo laat ze weten aan de Limburgse kranten.
Van der Hoeven werd in diverse media gebombardeerd tor 'topkandidaat' voor de opvolging van Onno Hoes, die vertrekt als burgemeester zodra een opvolger is aangesteld.

Niet alles geloven

Ook in de stad gonst de naam van Van der Hoeven al een tijd rond. In een reactie daarop zegt de voormalig minister van Onderwijs en Economische Zaken: "Ik weet wat er allemaal gezegd en geschreven wordt, maar een mens moet niet altijd alles geloven. Zelfs al staat het in de krant."

Voor de zomer

Maastricht wil voor de zomer een nieuwe burgemeester hebben. De sollicitatietermijn is inmiddels verstreken. Begin april wordt bekendgemaakt hoeveel sollicitanten er zijn en welke partijkleur zij hebben. De vertrouwenscommissie selecteert uiteindelijk een nummer één en een nummer twee en hakt vervolgens samen met de raad de knoop door.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!