Betalingen PVV’er Michael Heemels onderzocht

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels © Rob Oostwegel
Een externe accountant gaat onderzoek doen naar enkele betalingen verricht door Michael Heemels, politiek leider van de PVV in Limburg en perswoordvoerder van voorman Geert Wilders.
Dat schrijven de Limburgse kranten.

Rond die betalingen zijn afgelopen weekeinde vraagtekens gerezen door een publicatie in NRC Handelsblad. Heemels is niet alleen fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten, maar tevens penningmeester. In die functie zou hij onder meer ‘opmerkelijk hoge bedragen’ hebben overgeboekt naar fractiemedewerker Daryl Pfoster, inmiddels fractiesecretaris.
Salaris
NRC schrijft dat het volgens Heemels gewoon salaris betrof, terwijl Pfoster ontkent ooit geld te hebben ontvangen. Verder waren er nog vragen over niet betaalde rekeningen en over betalingen aan een horecazaak in Herkenbosch.

Ongenoegen
Tijdens een etentje van de PVV uitten Statenleden zaterdag hun ongerustheid over vooral de kwestie-Pfoster. Vice-fractievoorzitter Robert Housmans zegt dat Heemels om een extern onderzoek heeft gevraagd.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!