Doodsoorzaak Marleen Rütten opnieuw onderzocht

© iStock
Er wordt een nieuw onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van Marleen Rütten, die op 8 november 2015 levenloos werd aangetroffen in haar appartement in Kerkrade.
De advocaat van haar ex-man Guus J. (63), die verdacht wordt van de moord op Rütten, heeft volgens De Limburger om het nieuwe onderzoek gevraagd.

Nekklem
Volgens het Openbaar Ministerie heeft J. zijn voormalig geliefde op 7 november om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA op haar kleding en onder haar nagels zouden dat verhaal onderstrepen. Daarnaast zou hij op internet hebben gezocht naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep'.

Affaires
Rütten en J. waren officieel nog niet gescheiden. Wanneer de scheiding zou worden voltrokken, zou J. zijn huis niet meer kunnen behouden. Daarnaast heeft hij toegegeven twee buitenechtelijke relaties te hebben gehad, waarvoor hij betaalde. Zijn advocaat verwerpt de suggestie dat genoemde zaken met elkaar te maken hebben.

Antidepressivum
Hij stelt dat zijn cliënt onschuldig is en wijst op het antidepressivum dat Rütten zou slikken. Volgens de raadsman moet worden onderzocht of deze pillen iets te maken hebben met haar dood. Een verzoek dat de rechtbank heeft gehonoreerd. Daarnaast wordt ook onderzocht hoe vaak J. bepaalde termen heeft opgezocht op internet.