Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg

© ANP
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans voelt er niks voor om met alle acht Noord-Limburgse gemeenten te gaan praten over wat er bestuurlijk wel of niet goed gaat. Laat staan over een eventuele herindeling.
"Ik heb de afgelopen dagen rondgebeld, maar zie er geen enkele aanleiding voor", zo zei Koopmans in het Limburgs Parlement op mondelinge vragen van GroenLinks-statenlid Andy Rossel.

Onvrede

Die heeft het idee dat de ontevredenheid over de samenwerking in Noord-Limburg toeneemt. Rossel wijst onder meer naar recente kritische uitspraken van burgemeester Peter de Koning van Gennep. Die vindt dat Gennep zich misschien beter op het Land van Cuijk kan gaan richten dan op Noord-Limburg.

Huwelijk

Maar volgens gedeputeerde Koopmans wordt daar verschillend over gedacht in de Gennepse politiek. Hij benadrukte wel dat, net als in een huwelijk, de liefde van twee kanten moet komen bij een samenwerking. "Het dansen van een goede tango kan helpen. Welke passies deel je, wat wil je samen doen en wat niet", aldus Koopmans.

Uitgestoken hand

In een gesprek met Mook en Middelaar, Gennep en Bergen wil hij 'de open houding en uitgestoken hand' van het provinciebestuur benadrukken om goede projecten te ondersteunen. Overigens zei Koopmans geen probleem te hebben met samenwerking met Brabantse gemeenten vlak over de provinciegrens. "Het zou volstrekt belachelijk zijn als we samenwerking in de Euregio wel zien zitten en met Brabantse gemeenten niet".