Ze zijn eruit: akkoord over nieuwe cao voor buschauffeurs

© Hans Janssen
Na een maandenlange strijd en een dagje staken, is er een nieuwe cao voor buschauffeurs en machinisten van regionale vervoerders. Dat melden de vakbonden.
Medewerkers van onder meer Arriva krijgen een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar tijd en de werkdruk wordt aangepakt, zo is afgesproken tussen de vervoersbedrijven en de vakbonden. Ook krijgen 1000 uitzendkrachten een vaste baan.

Massale steun

"Een verdiend resultaat, dat we dankzij massale steun van de werknemers hebben bereikt", zegt Sanne van der Meulen van vakbond CNV. De nieuwe cao gaat gelden voor 12.000 medewerkers.

Plat

Anderhalve week geleden voerden de buschauffeurs en machinisten actie, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao muurvast leken te zitten. Een dag lang ging het regionale bus- en treinvervoer plat.
De bonden wilden eigenlijk vanaf dinsdag estafettestakingen in het regionaal vervoer organiseren als de werkgevers de bonden niet tegemoet zouden komen. Donderdag besloten de bonden de stakingen uit te stellen omdat ze een goede uitkomst van de gesprekken met werkgevers al verwachtten.