Houben wil kamp desnoods met 'machtsvertoon' weghalen

© Track88
Is het woonwagenkamp op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal vrijdag niet ontruimd, dan laat burgemeester Wil Houben het met groot machtsvertoon weghalen.
Dat zegt de burgemeester tegen L1.

Risico's

"We kunnen niet anders," legt Houben uit. "De risico's zijn wat dat betreft te groot. Ze hebben al eerder aangegeven dat er van hun kant ernstig zal worden geageerd als wij het terrein gaan ontruimen. Er liggen dreigementen, we kunnen het risico gewoon niet lopen om daar naïef het terrein op te stappen."

Huurachterstand

De twee bewoners van het kampje betaalden ruim vier jaar lang de huur niet, waarop de gemeente het huurcontract opzegde. Verder zouden de twee broers zich volgens de burgemeester jarenlang hebben schuldig gemaakt aan het bedreigen en intimideren van wethouders en gemeenteambtenaren.
Dinsdag waren de bewoners bezig met het inpakken van hun spullen.

Invallen

De politie is de afgelopen jaren regelmatig binnengevallen op het kamp. Daarbij werden onder meer hennep, auto's, een vuurwapen en ruim 100.000 euro in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!