Zuid-Limburgers het minst tevreden over politie

© iStock
Inwoners van Zuid-Limburg zijn het minst tevreden over het functioneren van de politie in hun buurt.
Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Veiligheidsmonitor 2016.

Politie

Landelijk ervaren steeds meer burgers het functioneren van de politie in de buurt als positief. Ook de waardering voor de beschikbaarheid en zichtbaarheid van de politie is de afgelopen jaren toegenomen. Zuid-Limburg is daar een uitzondering op. Het aantal burgers dat het functioneren van de politie als positief ervaart, is daar niet alleen laag. De tevredenheid is zelfs afgenomen ten opzichte van een jaar eerder.

Tevreden

In 2016 beoordeelde 17,5 procent van de inwoners van het politiedistrict Zuid-West-Limburg het optreden van de politie als positief, in 2015 was dit nog 19,5 procent. Ook in Parkstad is de tevredenheid gedaald, van 21,2 procent in 2015 naar 20,0 procent in 2016. Het landelijk gemiddelde ligt op 27,3 procent.
Het probleem lijkt vooral in de zichtbaarheid van de politie te zitten. 58,6 procent van de inwoners vindt namelijk dat je de politie te weinig in de buurt ziet.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!