Verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen start in februari

Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp in 1998.
Het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek om de zaak Nicky Verstappen op te lossen, gaat in februari van start.
Politie en justitie geven vrijdag in een persconferentie een toelichting op de stand van zaken en vertellen dan ook waar en wanneer het onderzoek precies gaat plaatsvinden.
De 11-jarige Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

Grootste ooit

Justitie liet eerder weten dat ze voor het verwantschapsonderzoek zo'n 15.000 mannen wil opgeroepen om vrijwillig DNA af te staan. Daarmee wordt er gezocht naar familie van de dader.

Verder onderzoek moet leiden tot een verdachte die meer weet over de dood van Nicky. Het gaat om het grootste verwantschapsonderzoek dat ooit is gehouden in Nederland.

Moeder Berthie Verstappen samen met haar dochter Femke. © ANP
Eind vorig jaar werd ook al aan 1500 mannen gevraagd om wangslijm af te staan. Hun DNA-materiaal wordt één-op-één vergeleken met de sporen die in 1998 op het lichaam van Nicky zijn gevonden. Dat deel van het onderzoek is vooral bedoeld om uit te sluiten dat deze mannen betrokken zijn bij de zaak.

Persconferentie

De persconferentie is vrijdagochtend vanaf 10:00 uur live te volgen via 1Limburg. Op L1TV en L1 Radio wordt vrijdag ook uitgebreid gesproken over het onderzoek.
© L1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!