Einde aan 'gezeik' over wildplassen

© iStock
Limburgse studenten gaan donderdag met designers uit heel Nederland aan de slag om een oplossing te bedenken voor het tekort aan goed toegankelijke openbare toiletten in Nederlandse gemeenten.
De wedstrijd wordt in Cube design museum in Kerkrade georganiseerd. Het museum houdt in dat kader een expositie Everything You Always Wanted to Know About Toilets * But Were Afraid to Ask, die nog tot en met 14 januari 2018 te bezoeken is.

De winnaar van deze designwedstrijd ontvangt een bedrag van 5.000 euro om onder professionele begeleiding het ontwerp verder te ontwikkelen.

#zeikwijf

Sinds de rechtszaak van Geerte Piening die op wildplassen werd betrapt en de daaropvolgende actie #zeikwijf, is er veel te doen geweest over het tekort aan openbare toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn.

De deur niet uit

Niet alleen vrouwen ondervinden dit probleem. Ook voor kinderen, mindervaliden en ouderen is een openbaar toiletbezoek praktisch onmogelijk. Een op de vier maag- of darmpatiënten gaat vaak of regelmatig de deur niet uit, uit angst niet op tijd een toilet te kunnen vinden, zo blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting.