Veel alternatieven voor basisschoolscholieren tijdens staking

© iStock
Bij GaiaZoo in Kerkrade en ZooParc Overloon spelen ze handig in op de landelijke staking van leraren in het basisonderwijs. Donderdag krijg je fikse korting op het entreekaartje.
Daarnaast mogen de kinderen gratis naar het Limburgs Museum in Venlo.

Ouders

Bij de dierentuin in Kerkrade mogen kinderen (van 3 tot en met 9 jaar oud) voor 5 euro naar binnen. Ouders betalen die dag 10 euro, zo staat op de site. Het Limburgs Museum laat weten dat er vorige week net een grote tentoonstelling geopend is over de kinderboeken van succesauteur Paul van Loon. Zo kunnen scholieren de wereld van Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus en Foeksia de miniheks ontdekken. En Meester Kikker staakt nooit, in zijn klas is altijd plaats

ZooParc

Ook bij ZooParc Overloon gaat de prijs van het kaartje die dag omlaag. In plaats van 16,50 euro kost een toegangsbewijs dan maar 10 euro, zo schrijft de dierentuin in Overloon op Facebook.

Leerzaam

De dierentuinen verlagen de prijs omdat ze het een goed alternatief voor school vinden. Een bezoekje aan de dierentuin is immers leerzaam, zo schrijven ze.
© Jean-Pierre Geusens

Oorlogsmuseum

Het Oorlogsmuseum in Overloon is ook op de hoogte van de prijsverlaging. "Ik heb het gezien, leuke actie van ZooParc", zegt Erik van den Dungen van Oorlogsmuseum Overloon tegen De Gelderlander. "Maar wij gaan dat niet doen."