Tunnelbuizen Maastricht weer open na storing

© ANP
De tunnelbuizen voor lokaal verkeer (N2) van de Willem-Alexander tunnel in Maastricht waren donderdagochtend in beide richtingen gesloten.
Er was een technische storing aan de camera's in de tunnels. Daardoor kon het verkeer niet in de gaten gehouden worden en werden de tunnelbuizen uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Om 9:00 uur waren de technische problemen opgelost en gaf Rijkswaterstaat de tunnelbuizen weer vrij voor het verkeer.

Omleiding

De tunnels voor het doorgaande verkeer (A2) waren wel gewoon open. Voor het lokale verkeer stelde Rijkswaterstaat een omleiding in. Het ingesloten verkeer werd in beide richtingen weggeleid.

Vertraging

De gesloten tunnels zorgden voor veel overlast in en rond Maastricht. Rond 8:00 uur stond er vanuit Eindhoven een file van ruim 6 kilometer. Om 7:45 uur plaatste Rijkswaterstaat een afzetting zodat Maastricht-Zuid weer bereikbaar was voor het verkeer vanuit Luik. Hierdoor nam de file aan de zuidzijde van tunnel af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!