Camera's blijven in jachthavens hangen, ondanks arrestatie

Er was in 2014 en 2015 brand in vier jachthavens, zoals hier in Wessem. © Fer Traugott
De opluchting bij ondernemers in de jachthavens van Midden-Limburg is groot, nu er een verdachte voor de havenbranden is opgepakt. Maar de camera's blijven voorlopig gewoon hangen.
Na de reeks branden in december en januari namen de ondernemers massaal extra veiligheidsmaatregelen.

Bewaking

Ze deden dit uit eigen initiatief, omdat de overheid simpelweg niet de financiële middelen heeft om alle 'risicobedrijven' in de regio te bewaken.
Zo besloten watersportbedrijven in Roermond om de toegangswegen naar de haven in de avonduren te blokkeren, auto's komen er niet meer in. In Wessem nam Marcel Sniekers een beveiliger in de arm en hing hij de haven vol camera's. "De beveiliging gaf ons gelukkig weer wat rust", zegt hij.

Opgepakt

Dinsdagochtend arresteerde de politie een man uit Maastricht. Hij wordt verdacht van de betrokkenheid bij tenminste één van de havenbranden in Herten, Ohé en Laak, Roermond en Wessem.
Hij werd opgepakt toen het rechercheteam dat onderzoek doet naar de havenbranden zijn woning doorzocht.

Opgelucht

Dankzij de arrestatie gaat er een zucht van verlichting door de Roermondse watersportsector. "Het zou toch mooi zijn als we er nu eindelijk achter komen wie het heeft gedaan en waarom", zegt Roel Houben van de jachthaven in Herten waar de eerste brand heeft gewoed.
"Ik hoop dat er voor ondernemers en recreanten in de watersport binnenkort een einde komt aan de onzekerheid", hoopt Stef Strous, burgemeester van Maasgouw.

Schade

De kans dat de verzekeraars van de gedupeerden van de branden (een deel van) de schade op een mogelijke dader kunnen verhalen is uitermate klein. Dat is de inschatting van Paul Koopmans, woordvoerder van het Nederlands Verbond van Verzekeraars.
Lees hier meer over de havenbrand in Roermond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!