Hoofdredactie krant over Hessels: 'Trumpiaanse uitspraken'

© ANP/Twitter
Regionale krant De Limburger vindt de uitspraken van burgemeester Jos Hessels echt niet kunnen. De hoofdredactie spreekt van 'Trumpiaanse uitspraken'.
"Je kunt de krant niet aanvallen, als een artikel niet bevalt", zegt hoofdredacteur Roy op het Veld tegen L1.

Geen boevenkrant

Hij blijft dan ook achter het kritische artikel staan. Volgens hem is het volledig gebaseerd op feiten, brieven en documenten. "Wij zijn geen 'boevenkrant", zegt hij.

Criminelen

De burgemeester van Echt-Susteren reageerde furieus op een bericht in de krant, waarin zijn gemeente wordt beschuldigd van het omzeilen van het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch. "Soms denk ik dat ik in een parallelle wereld leef", schreef de burgervader. "Gisteravond kraakheldere raadsvergadering met volledige openheid en verantwoording over Bibob Koningsbosch." Hij is dan ook verbaasd dat de krant de kant van 'de criminelen' kiest.

Koffie

Op het Veld is op zijn beurt ook niet blij. "Ik verslikte mij vanmorgen wel in mijn koffie en heb toen snel gereageerd", vertelt Op het Veld. "Het klopt gewoon niet, het artikel is gebaseerd op feiten." Volgens de hoofdredacteur zou de burgemeester er beter aan doen om te reageren op de feiten.
Ook heeft Op het Veld meteen contact gezocht met de burgervader. "De gesprekken gaan niet onvriendelijk. Uiteindelijk doen wij ook maar gewoon ons werk."
Vrijdagmiddag zijn de hoofdredacteur Bjorn Oostra en Roy op het Veld dan ook op bezoek geweest bij de burgemeester. "Standpunten uitgewisseld en vrede gesloten", zo laat Hessels weten.