Buitenring Parkstad helpt uitkeringsgerechtigden aan baan

© Erwin Minkenberg
De aanleg van de Buitenring Parkstad heeft tot en met eind vorig jaar tijdelijk werk opgeleverd voor 141 mensen met een uitkering.
Een klein aantal van hen is inmiddels doorgestroomd naar een vaste baan bij een aannemer of onderaannemer. Dat blijkt uit een rapport van een onderzoeksbureau dat in opdracht van de provincie de gegevens heeft verzameld.

Terug aan regio
Aannemer Boskalis heeft in totaal 6,7 miljoen euro aan loon betaald aan WW'ers, WSW'ers en andere uitkeringsgerechtigden. Dat is veel meer dan de 2,5 miljoen euro dan was afgesproken. PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is dan ook trots op het resultaat. "De Buitenring geeft tijdens de bouw al iets terug aan de regio. Ik hoop dat nog meer mensen doorstromen naar een baan elders."

Kansrijker
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen zegt dat bij de aanleg van de Buitenring is bewezen dat het mogelijk is om uitkeringsgerechtigden, die moeilijk aan een baan komen, toch aan werk te helpen. "Ze hebben op zijn minst ervaring kunnen opdoen en zijn dus kansrijker op de arbeidsmarkt", zo stelt zij.

De aanleg van de Buitenring werd in 2010 voor 135 miljoen euro vergund aan MNO Vervat. Die droeg het later over aan Boskalis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!