Horsterse meest inspirerende Nederlander met een beperking

© Coöperatie DELA
Imke Emons heeft de Gouden Venus van Milo gewonnen. Dat is de prijs voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking.
Dat werd zondag bekendgemaakt in de Jaarbeurs in Utrecht. Emons ontving van het publiek en de vakjury de meeste stemmen van de de 100 genomineerden. Met het binnenslepen van de prijs kreeg de winnares uit Horst ook 10.000 euro.

Reuma
De 33-jarige Emons heeft reuma en ernstige nekproblemen. Het was zelfs nog de vraag of ze bij de prijsuitreiking kon zijn, omdat ze veel pijn heeft door haar nekprobleem. Uiteindelijk reisde ze met een vriendin toch af naar Utrecht.

Blij
Ze was zichtbaar verrast dat ze de titel binnensleepte. "Ik wilde heel graag winnen om nog meer gezinnen te kunnen helpen. Maar het is altijd afwachten hoever je komt. Ik ben ontzettend blij."

LIVA
Het geldbedrag zal Emons besteden aan haar eigen goede doel Stichting LIVA die gezinnen ondersteunt bij complicaties in de zwangerschap, of die een kind hebben met een chronische, terminale, levensbedreigende ziekte of handicap.

De Gouden Venus van Milo werd voor de derde keer uitgereikt. Het is een initiatief van het goededoelenfonds van coöperatie DELA.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!