Verdachten autobranden na twee jaar voor de rechter

© Istock
Ruim twee jaar na hun arrestatie staan vrijdag in Roermond vijf verdachten van de ‘Weerter autobranden’ voor de rechter. In een regiezitting zal worden bepaald hoe de zaak verder gaat.
Het is nog onduidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van de strafzaak begint.

Grote schaal

De verdachten, 22 tot 54 jaar oud, staan terecht voor het op grote schaal stichten van branden, diefstallen en deelname aan een verboden organisatie in Weert van 2009 tot en met 2012.

Politie-inval

Frans P. (46) uit Weert wordt door justitie gezien als het brein achter de grote reeks branden die op 26 juni 2009 begon. Toen brandde in de Julianalaan een bestelbus van Joulz, dochterbedrijf van Eneco, volledig uit. Dat gebeurde daags na een grote politie-inval op woonwagenlocatie Huygenshof en in twee woningen aan de Helmondseweg waarbij tien hennepkwekerijen zijn ontmanteld. +

Diefstallen
Behalve 65 politieagenten waren bij de actie destijds ook medewerkers van energieleveranciers betrokken. Van de overige vier verdachten worden er twee, Ricardo B. (22) uit Maastricht en John W. (47) uit Echt van elk één autobrand verdacht. Roland B. (39) uit Kerkrade en Willem B. (54) uit Geleen worden van meer autobranden, diefstallen en deelname aan een verboden organisatie verdacht. De laatste verdachte wordt door justitie bovendien gelinkt aan brandstichtingen in 2007. Het vijftal is in augustus en september 2012 gearresteerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!