Poes verstopt onder motorblok overleeft urenlange autorit

© Miriam Moonen (Facebook)
Een Brabantse kat is na een hachelijke rit onder de motorkap van een auto overgebracht naar het asiel in Weert.
De miauwende en enigszins verschroeide verstekeling werd in Baexem ontdekt, nadat het beestje al meer dan anderhalf uur vlakbij de draaiende motor had weten te overleven.

Zoektocht

De rit was begonnen in Breda, meldt Omroep Brabant. Ook waren er nog tussenstops in Tilburg en Oisterwijk. Op internet wordt het verhaal nu gretig gedeeld in de hoop dat de eigenaar zich meldt. De poes is niet gechipt.

Warmte

De kat was zaterdag ongetwijfeld bij de Volvo onder de motorkap gekropen om wat warmte op te zoeken. De bestuurder was zich dan ook van geen kwaad bewust toen hij de auto pakte voor een rit naar Limburg. Tussen Weert en Roermond ontdekte de automobilist dat er iets mis was. "Hij hoorde een raar geluid", vertelde Miriam Moonen van garage Hurkxens in Baexem aan de Brabantse omroep.

Viezigheid

Onder de motorkap vond de monteur geen technisch euvel, maar een met olie en vettigheid besmeurde kat. Het beest probeerde zich eerst nog te verschuilen, maar schoot daarna in paniek weg. De medewerkers kregen de poes al snel te pakken. Vrijwilligers van de dierenambulance brachten het dier naar Weert, waar het na controle door een dierenarts onderdak heeft gekregen.