Cees Moison keert terug als Statenlid

© iStock
Cees Moison uit Roermond wordt vrijdag geïnstalleerd als nieuw Statenlid.
Hij volgt GroenLinks-statenlid Carla Brugman op. Die stopt omdat ze wethouder is geworden in Venray.

Eenmansfractie
Of Moison daadwerkelijk deel gaat uitmaken van de GroenLinks-fractie of een eenmansfractie wordt, is nog onduidelijk. Moison is namelijk geen lid meer is van de partij.

Steun

Moison zegt zijn lidmaatschap te hebben opgezegd nadat hij dit jaar was gestopt als gemeenteraadslid in Roermond. "Ik heb dat gedaan omdat ik niet meer in de politiek actief wilde zijn, ook niet op de achtergrond, bijvoorbeeld als bestuurslid. Ik wilde me ook onthouden van steun geven als gewoon lid. Dat is een keuze. Maar ik blijf GroenLinkser in hart en nieren", aldus Moison.

Deel uit te maken

Hij ziet er daarom ook geen probleem in om gewoon deel uit te maken van de fractie van GroenLinks in het Limburgs Parlement. Die heeft momenteel twee zetels. Eerder liet de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux weten dat wat haar betreft Moison gewoon binnen de fractie kan functioneren, ondanks dat hij geen lid meer is.

Brugman keert niet terug als Statenlid GroenLinksVerkiezingen
Bovendien gaat het om een korte periode. Want in maart volgend jaar zijn er verkiezingen voor een nieuw Limburgs Parlement. Moison staat dan niet op de kandidatenlijst. Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier periodes gemeenteraadslid in Roermond.

Werk
Daar besloot hij stoppen en zich niet meer herkiesbaar te stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart jongstleden. Als reden gaf hij op dat hij het raadslidmaatschap niet langer kon combineren met zijn werk.
Moison heeft recht op de vacante Statenzetel van Carla Brugman omdat hij derde op de kandidatenlijst stond bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!