132 inzendingen voor Stadsgoud in Maastricht

© iStock
De stichting Elisabeth Strouven heeft na een aarzelende start alsnog 132 inzendingen ontvangen voor de tweede editie van het project Stadsgoud in Maastricht.
Dat zijn er twintig meer dan vorig jaar.

Van 25 naar 132

Bij het ingaan van de laatste week waren er pas 25 inzendingen binnen om de 'Maastrichtenaar te laten glimlachen' en 'de armoede in het hoofd te bestrijden'. Na een oproep in de Limburgse kranten en verlenging van de inschrijftermijn met twee weken liep het aantal inzendingen uiteindelijk op tot 132.

Originaliteit

De stichting Elisabeth Strouven heeft uit die aanmeldingen tien ideeën geselecteerd die op 19 april meedingen naar een deel van de prijzenpot van honderdduizend euro.
Daarbij is gekeken naar urgentie, originaliteit, authenticiteit en haalbaarheid.

Tien finalisten

Het gaat om 'Moosje' van Stella Thomassen, 'Maastricht Picknick A2' van Sonja Berkes, 'Schildering Kennedybrug' van Bart Rousseau, 'Vliegeren' van Stichting Werkhuis, 'Gezonde Speeltuin' van Marije Koelewijnvan Loon, 'Eiland in de Maas' van Dirk Ploos van Amstel, 'Groot volksfeest Regout' van Stichting Buitenplaats Vaeshartelt, 'Frontamoer' van Lara Klaassen, 'De Karavaan' van Bettie van der Linde en 'Servaasbrug in ’t licht' van Louis Prevot.

Idee toelichten

Deze tien finalisten moeten zondag 19 april vanaf 13:00 uur in De Brandweer aan de Capucijnenstraat hun idee voor een onafhankelijke jury - en in het bijzijn van publiek - toelichten, waarna de jury beslist wie een deel van het geld krijgt. Vorig jaar waren er negen finalisten waarvan er zeven met een geldbedrag beloond werden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!