1Lunch: Twee agenten gewond na uitwijken voor collega's

© Fer Traugott
* Een goede beha doet wonderen* Hulpdiensten helpen man uit enge droom* KNZB wil zwemles en voorlichting voor asielzoekers
Een goede beha doet wonderen
Het succes van Lieke Martens heeft zij mede te danken aan haar sportbeha. Tijdens het EK heeft zij elke wedstrijd dezelfde beha gedragen en iedere keer bracht dat haar geluk. En zo ontstond een waar ritueel. "Hij is tussendoor wel gewassen hoor." Lees hier meer.
KNZB wil zwemles en voorlichting voor asielzoekers
De Koninklijke Nederlandse Zwembond wil dat er meer aandacht wordt besteed aan voorlichting over water aan asielzoekers. Zo zouden zij zwemles moeten krijgen en informatie moeten ontvangen over de gevaren van water. Aanleiding is de dood van een 16-jarige Syrische jongen, die gisteren verdronk in het zwembad van Blerick. Lees hier meer.
© Marita Kriekels (L1)
Hulpdiensten helpen man uit enge droom
Drie politiewagens, een ambulance en een brandweerwagen rukten vanmorgen rond 5:45 uur uit voor een melding van een woningbrand in Posterholt. Eenmaal daar treffen de hulpdienst geen enkel spoor van vuur aan. Wat blijkt, de bewoner had een enge droom over dat zijn keuken in de brand stond en belde in paniek de alarmcentrale op. Lees hier meer.
Speurhond lijkt vermiste hond Zaza op het spoor
Sinds zaterdag wordt ze al vermist, puppy Zaza. Eveline Maas uit Sittard is een grote zoekactie gestart om haar puppy, geboren in Thailand, terug te vinden nadat zij tijdens haar eerste wandeling in Nederland er vandoor ging. Na de inzet van een infraroodcamera en hulp van een paragnost, lijkt een speurhond Zaza nu op het spoor te zijn. Lees hier meer.
© Facebook
Twee agenten gewond na uitwijken voor collega's
Twee agenten zijn afgelopen nacht in Venlo met hun dienstwagen tegen een paal gebotst. De oorzaak; zij moesten uitwijken voor een andere politieauto. Allebei de auto's waren onderweg naar een spoedmelding over een inbraak in een supermarkt in Horst. De twee agenten zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Lees hier meer.