Zuid-Limburgse wijnboeren in de clinch over naam

© iStock
Twee wijnboeren op de Fromberg liggen met elkaar in de clinch over de naam van de heuvel. Een rechter moest uitkomst bieden.
Wijngoed De Fromberg beschuldigde concurrent Wijndomein Ceres via social media van fraude. Het wijndomein zou volgens hen op de goede naam van De Fromberg mee proberen te liften. Ceres was van de aantijgingen niet gediend en stapte naar de rechter, schrijft RTLZ.

Fromberg

De ruzie gaat over de aanduiding 'Fromberg'. Volgens Ceres niet meer dan een plaatsaanduiding: zijn wijnvelden liggen immers ook op de heuvel. Maar volgens het Wijngoed doet de concurrent dat alleen vanwege de naamsbekendheid.
De voorzieningsrechter stelde Cor Voncken, eigenaar van Wijndomein Ceres, echter niet in het gelijk. De uitlatingen in de Facebookpost van Wijngoed De Fromberg zijn niet onrechtmatig en hoeven dus ook niet verwijderd of gerectificeerd te worden.

Prominent

Sterker nog, Voncken heeft volgens de rechter met het prominent brengen van de naam Fromberg de indruk gewekt 'dat hij mee wil profiteren van de reputatie van het merk Fromberg'. De wijnboer mag daarom de naam van de heuvel niet meer prominent inzetten. Hij moet onder meer zijn etiketten aanpassen.
Marcel Soomers van Wijngoed Fromberg is volgens RTLZ tevreden met de uitspraak. Zijn concurrent denkt aan hoger beroep. Maar eerst wil hij proberen de merknaam nietig te laten verklaren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!