Weerter VVD wil oplossing voor treinstoringen rondom Weert

© iStock
De Weerter VVD plaatst grote vraagtekens bij de recente reeks treinstoringen rondom Weert. Daar waren deze maand alleen al tien treinstoringen.
De partij gaat het gemeentebestuur om opheldering vragen.

Tien keer
"Het is niet te geloven dat alleen al de afgelopen maand tien keer de treinen niet reden vanaf station Weert", zo laat raadslid Thomas van Gemert weten.

Storingen
Station Weert is na Maastricht, Roermond en Sittard het drukste station van Limburg. Veel forensen en scholieren hebben last van de storingen. De Weerter VVD wil weten of het gemeentebestuur reeds contact gehad heeft met NS en ProRail, naar aanleiding van de vele storingen de laatste maand.

Lees ook: Geld voor gemeente en reizigers na treinuitval Weert

Overnachten

Afgelopen weekend was het probleem zo groot, er was een persoon voor de trein gesprongen bij Eindhoven, dat tientallen reizigers moesten overnachten op het stadhuis van Weert. De bussen vanuit Eindhoven naar het zuiden van het land reden niet verder dan Weert. Hierdoor stonden reizigers midden in de nacht op een koud station.

File op de A2

"Als je niet in de file staat op de A2, dan sta je wel te wachten voor een trein die niet rijdt. De bereikbaarheid van Weert via de weg en het spoor is van enorm belang voor onze inwoners, bezoekers en bedrijven", aldus Van Gemert.