Cao-overleg medewerkers Arriva loopt vast

© L1
Het overleg over een nieuwe cao voor medewerkers van vervoersbedrijf Arriva is vastgelopen.
Ook bij een andere regionale vervoerder in Nederland, Keolis, zit er geen schot in de zaak.

Acties

Dat zegt vakbond CNV die met een beschuldigende vinger wijst naar de werkgevers. Zij krijgen tot het einde van de week om met een voorstel te komen. Bieden zij te weinig, dan is het volgens CNV goed mogelijk dat acties volgen. De bond heeft voorlopig de onderhandelingen voor onbepaalde tijd opgeschort, na vijf onderhandelingsronden zonder resultaat. Ook collega-bonden FNV en VVMC lijken uitonderhandeld.

Verschillen minder groot

De cao geldt landelijk voor ongeveer duizend werknemers van Arriva en Keolis. Volgens CNV gaat het in Limburg over ongeveer vijftig medewerkers. De bonden eisen onder meer een 'goede loonsverhoging', waarbij de verschillen tussen de werknemers onderling ook minder groot zijn. Arriva bedient in Limburg het openbaar busvervoer en enkele regionale spoorlijnen.
De werkgevers hadden nog graag willen dooronderhandelen om eruit te komen, zo meldde Arriva. De bedrijven komen nog deze week met een inhoudelijke reactie richting de bonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!