Video: Grote drukte bij uitvaart Ivana Smit

© Fer Traugott
In Roermond werd onder grote belangstelling afscheid genomen van model Ivana Smit.
Er zouden ruim 400 mensen bij de uitvaart zijn. Ze werden toegesproken door onder anderen haar broer, een vriendin, twee ooms en een tante van Ivana.
Voor het zalencomplex Forum, waar de plechtigheid plaatshad, vormden mannen met zwarte rouwbanden en het opschrift 'RIP Ivana' een erehaag.

Iedereen

De familie van het overleden model, Ivana overleed op 7 december na een val van een balkon in Kuala Lumpur, had iedereen uitgenodigd om naar Roermond te komen. Van de mensen die het model hebben gekend tot degenen die haar niet hebben gekend. Hier is gehoor aangegeven.

Raadsels

Er zijn veel raadsels rondom de dood van Ivana. Deze week werd duidelijk dat justitie in Nederland een oriënterend onderzoek start naar haar dood.
Drugsgebruik
Het model was na een avond uitgaan in het huis beland van een Amerikaanse zakenman en zijn echtgenote. De lokale politie verdenkt het echtpaar niet van moord, alleen van drugsgebruik. In het lichaam van Ivana zouden ook sporen van drugs zijn aangetroffen.

Tweede autopsie
Omdat de familie gelooft dat het hier gaat om een misdrijf, is er een tweede autopsie in Nederland gedaan. De precieze uitslagen daarvan zijn nog niet bekend.
© Fer Traugott