Springbak voor paarden spoelt weg: 'duizenden euro's schade'

© Track '88
In Berg en Terblijt is een paardenclub getroffen door het noodweer van maandagavond. Het zand in de springbak en de springbalken zijn weggespoeld door de modderstroom.
De schade loopt op tot enkele duizenden euro's, zo zegt Saskia van rijvereniging Pegasus aan de Oeverweg.

Modderstroom

Het zand en de onderlaag van haar springbak, die vorige week opnieuw was aangelegd, is helemaal weggespoeld door de smurie. "Verder had ik achttien springbalken, daarvan zijn er dertien weggespoeld", zegt ze.

App

Volgens Saskia kwam de hevige plensbui als een verrassing. "Mijn app zei dat het niet zou gaan regenen", zegt ze. Volgens de gedupeerde komt de modder van de velden boven Berg en Terblijt.

Blubber

Een aantal straten is overspoeld door de modderstroom. Bij sommige woningen is de blubber naar binnen gelopen. De modderpoel wordt met graafmachines en tractoren opgeruimd.

Overlast

Vooral in Zuid-Limburg hebben de onweersbuien voor de nodige overlast gezorgd. De brandweer kreeg ook vanuit Cadier en Keer en Bemelen meldingen van wateroverlast. In Bemelen werd een straat afgezet en in Bunde liep een straat vol met water. In Sittard werd de brandweer te hulp geroepen wegens wateroverlast in op de Markt.
Ondanks de hevige regenval valt het aantal meldingen volgens een woordvoerder van de brandweer mee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!