Noah (4) mag slapen op school in Middelaar

© Istock
De basisschool in Middelaar heeft zich ontfermd over de vierjarige Noah Verstappen, die lijdt aan een zeldzame slaapaandoening.
Op basisschool Eigenwijs mag hij 's ochtends lessen volgen, vroeg in de middag slapen om daarna nog les te krijgen van een onderwijsbegeleider. De Gelderlander meldt donderdag dat hij welkom is op de basisschool die in totaal zo'n 60 leerlingen telt.

Jetlag

De Nijmeegse jongen heeft een verstoord dag- en nachtritme. Hij heeft een genetische afwijking waardoor een dag voor hem maar 23 uur duurt, wat betekent dat hij soms midden in de nacht klaar wakker is, terwijl hij overdag in diepe slaap verzonken is. Noah heeft dus eigenlijk continue een jetlag.

Dagopvang

Op dit moment gaat Noah nog naar een speciale dagopvang in Lent, ten noorden van Nijmegen. Vanaf maart, na zijn vijfde verjaardag, gaat hij naar school in Middelaar.

Mutatie

Zijn afwijking is ontdekt in het Nijmeegse Radboudziekenhuis. Noah is de eerste persoon met de mutatie die bekend is. De afwijking is ook gevonden bij een laboratoriummuis.