Verloren oorlogsbrieven weer terug bij eigenaar

De teruggevonden brieven van Ad Müller. © L1/Nils Rompen
De brieven uit de Tweede Wereldoorlog die op het station in Utrecht waren achter gelaten, zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar.
Maartje en Rens Zonnenberg uit Vught hebben de brieven tijdens L1-AvondGasten teruggegeven aan Adriën Müller uit Brunssum. Hij verloor de brieven van zijn ouders onderweg naar huis.

Lees ook: Zoon blij dat oorlogsbrieven van overleden vader terecht zijn

Facebook

De twee vonden de brieven zondagavond op een bankje op station Utrecht. "Ik zag dat er brieven inzaten. Voor de rest was niemand in de buurt", vertelt Maartje Zonnenberg. Na tien minuten besloot ze de brieven mee te nemen. "We hebben in de trein een aantal enveloppen bekeken. We zagen meteen dat het bijzonder was", zegt Rens Zonnenberg. Via Facebook kwamen de brieven uiteindelijk bij de rechtmatige eigenaar terecht. "We zijn blij dat het heeft geholpen."

Dolgelukkig

Eigenaar Adriën Muller is dolgelukkig. De meeste brieven in de tas zijn geschreven door zijn ouders. Zijn vader moest als Duitse soldaat naar Rusland, en kwam daar niet meer van terug. Zijn moeder bleef in Heerlen achter. "Ik had die periode eigenlijk afgesloten, maar nu krijg ik er meer interesse in. Het is toch wel heel belangrijk."
Voor het hele gesprek kijk bij L1 Avondgasten.