Bureau Jeugdzorg dicht vanwege landelijke staking

© iStock
Bureau Jeugdzorg in Limburg houdt de deuren gesloten. De werknemers zijn maandagochtend vertrokken naar Den Haag voor een landelijke staking.
Daarmee vragen ze aandacht voor de, in hun ogen, veel te hoge werkdruk. "Er is veel ziekte bij werknemers. De werkdruk is heel hoog en dat krijgt niet de aandacht die het verdient. Dat gaan we met deze staking vandaag bij de minister aankaarten," zegt Frans Claessens van Bureau Jeugdzorg Limburg.

Wel hulp

Mensen die maandag gebruik willen maken van de diensten van Bureau Jeugdzorg in Limburg worden ondanks de staking wel gewoon geholpen. "Voor de cliënten is altijd iemand beschikbaar. Maar het is ook belangrijk dat we nu aandacht vragen voor deze situatie," aldus Claessens. "Na vandaag gaan we opnieuw bekijken wat nodig is. We zullen het onderwerp naar voren blijven brengen."

Administratie

Jeugdzorg wil onder andere minder tijd kwijt zijn aan administratie. Verder moet er een ander aanbestedingsbeleid komen bij gemeenten. Door de bezuinigingen op de jeugdzorg door de overheid raken de gemeentelijke geldpotten leeg.

750 miljoen euro

Er moet 750 miljoen euro bij: 450 miljoen om eerdere bezuinigingen terug te draaien en 300 miljoen om de sterk toegenomen behoefte aan jeugdzorg aan te kunnen. Gemeenten proberen die toegenomen vraag nu op te lossen door goedkope aanbestedingen tegen te lage tarieven en te weinig tijd per kind.
In totaal staken maandag zo'n 2.000 jeugdzorgwerkers in Den Haag tijdens de manifestatie van FNV Zorg en Welzijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!