1Lunch: Dertiger opgepakt in Maastricht voor steekpartij

© Jean-Pierre Geusens
* Aanvaring op Julianakanaal: bemanningsleden door brandweer gered* Hessels heeft nog een aangifte aan zijn broek* Hoogbejaarde vrouw nog steeds vermist
Aanvaring op Julianakanaal: bemanningsleden door brandweer gered
Dat was even schrikken voor bemanningsleden van een boot. Ter hoogte van Maasbracht op het Julianakanaal heeft vrijdag een aanvaring plaatsgevonden. Door de aanvaring is er een lek in het schip, dat 100 ton split vervoerde, geslagen. De boot maakt water. De twee bemanningsleden zijn door de brandweer gered. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Hessels heeft nog een aangifte aan zijn broek
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft de tweede aangifte in korte tijd aan zijn broek hangen. Na een van de initiatiefnemers van het Hilton-project in Koningsbosch, heeft nu ook de projectontwikkelaar aangifte gedaan tegen Hessels. Ook het gemeentebestuur moet het ontgelden. Ze worden beticht van smaad, belediging en laster. Lees hier meer.
Hoogbejaarde vrouw nog steeds vermist
Ondanks een grote zoekacties is de vermiste hoogbejaarde vrouw (87) uit Helden nog steeds vermist. Ze vertrok gisteren in Panningen met haar scootmobiel. Sindsdien werd er niks van haar vernomen. De politie spreekt van een 'urgente vermissing'. Dit omdat de vrouw medicijnen nodig heeft. Lees hier meer.
© Facebook/Politie
Doden en gewonden bij geweld in Maastricht
Twee doden, drie gewonden en een hoop onrust in Maastricht donderdagavond. Het begon met een dodelijke steekpartij, gevolgd door een grote vechtpartij waar een tweede dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Een 37-jarige inwoner van Maastricht, zelf een van de gewonden, is aangehouden. Lees hier meer.
Limburg grootverbruiker zorgpot
Als Limburgers snoepen we met z'n allen graag uit de zorgpot die we in Nederland met z'n allen bijleggen. Van de 33 Limburgse gemeenten maken ze alleen in Mook en Middelaar minder aanspraak op zorggeld dan het landelijk gemiddelde. Heerlen is zelfs landelijk koploper. Lees hier meer.
© archief L1