Kamer praat over bereikbaarheid 112 in grensgebied

De Tweede Kamer praat op 30 april met minister Kamp van Economische Zaken over de bereikbaarheid van 112 in grensgebieden en gebieden met slecht mobiel bereik.
Dat is deze week in de Kamer besloten.

Midden op de hei
Het CDA heeft lang aangedrongen op het overleg. "De minister de problemen leek weg te wuiven", vindt CDA-kamerlid Agnes Mulder, “de minister zegt steeds dat dit een zaak is tussen aanbieders van mobiele telefonie en de klant. Maar 112 is een landelijk alarmnummer, daar moet iedere Nederlander gebruik van kunnen maken. Ook als je aan de grens woont, of midden op de hei staat.”

Onderzoek

Het CDA wil een onderzoek naar wat er nodig is om 100% mobiele dekking te hebben in Nederland. "Samen met telecom-aanbieders en gemeenten kan hier ongetwijfeld een oplossing voor komen", stelt Mulder. Het overleg staat voor eind april gepland, omdat in april het rapport verschijnt van het ministerie van Economische Zaken waarin het probleem in kaart wordt gebracht en verschillende oplossingsrichtingen worden geschetst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!