Drugskoerier ramt politieauto na wilde achtervolging

© iStock
Een drugskoerier die in Maastricht op de vlucht sloeg, heeft woensdagavond een politieauto geramd. Twee agenten raakten lichtgewond.
De politie wilde de auto van de 29-jarige man in Maastricht controleren. Toen de agenten wilden beginnen met het doorzoeken van de wagen, gaf de bestuurder plankgas en ging hij er vandoor.

Gehavende bolide

Er volgde een wilde achtervolging in de grensstreek. De verdachte reed afwisselend over Nederlands en Belgisch grondgebied, zo meldt justitie in België.
In Vroenhoven wierp de politie een wegversperring op door hun wagen dwars over de weg te zetten. De vluchtende automobilist leek daar niet van onder de indruk en ramde de wagen. Hij probeerde er met zijn gehavende bolide nog vandoor te gaan, maar ver kwam hij niet meer met zijn auto. Hij ging er te voet vandoor en wist zo alsnog aan de politie te ontkomen.

Gewond

Bij het rammen van de politieauto zijn een Nederlandse en Belgische politieman gewond geraakt. Ze liepen lichte verwondingen op.
De drugskoerier, die al langer bekend is bij de politie, had meerdere plastic zakken met in zeker 2,7 kilo marihuana bij zich. Hij is nog altijd voortvluchtig.