Hotel speciaal voor gezinnen met kinderen in Roermond

Zo moet het hotel eruit gaan zien. © BNA
Roermond krijgt er een hotel bij dat zich specifiek richt op gezinnen met kinderen. Het verrijst aan de Roersingel tegenover het Roercentrum.
Dat perceel wordt nu nog als parkeerplaats gebruikt.

Designer Outlet

Initiatiefnemer is de Roermondse ondernemer Victor Adams. Het hotel krijgt 84 kamers, een restaurant, bar/brasserie en een kinderopvang. In deze speelruimte kunnen ouders hun kroost kwijt als ze rustig willen dineren of een bezoekje aan het Designer Outlet willen brengen.

Oude loods

Met de komst van het hotel zijn tevens de laatste obstakels voor de woningbouw in de Roerdelta weggenomen. Adams wilde aanvankelijk zijn hotel realiseren op een perceel aan de Bisschop Lindanussingel dat hij van projectontwikkelaar Muermans heeft gekocht. Daarop staat een oude loods, al jaren een 'puist' in het gebied.

Gemeente positief

Adams ruilt dat perceel met Roerdelta bv voor het stuk grond op Loesbleik, waar het hotel verrijst. Adams hoopt tegen het eind van het jaar te kunnen starten met de bouw. De gemeente staat in principe positief tegenover het plan, aldus verantwoordelijk wethouder Raja Moussaoui.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!