BASF: 'Deal met Bayer rond in augustus'

© Istock
De Duitse chemiereus BASF, die Nunhems Zaden kocht, verwacht in augustus activiteiten van branchegenoot Bayer over te nemen.
Dat maakte BASF bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Groen licht

Het bedrijf kreeg in maart groen licht voor de deal die verband houdt met de overname van Monsanto door Bayer. Om concurrentieverstoring op de markt voor zaden en landbouwbestrijdingsmiddelen te voorkomen heeft Brussel geëist dat Bayer een aantal activiteiten verkoopt, ter waarde van in totaal ruim zes miljard euro. Eén daarvan is groentezaadveredelaar Nunhems Zaden.

Geen bezwaar

Het Nunhemse bedrijf werd voor 1,7 miljard euro van de hand gedaan. Omdat BASF nu niet actief is op de markt voor zaden en pesticiden heeft de Europese Commissie geen bezwaar tegen de verkoop van Bayer Crop Science aan BASF. De overname zou geen gevolgen hebben voor de 2.000 werknemers van Nunhems.
BASF profiteerde afgelopen kwartaal van hogere prijzen in alle segmenten. De omzet kwam uit op 16,8 miljard euro, 3 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2017. Het geschoonde bedrijfsresultaat nam met 5 procent toe tot 2,4 miljard euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!