Toekomst Sportgala Roermond onzeker

© Facebook Sportgala Roermond
Het is even afwachten of het sportgala Roermond na 2018 nog wel blijft bestaan. Dit komt doordat kartrekkers Dré Peters en Peter Brouwers hebben aangegeven te gaan stoppen.
Dit meldt De Limburger. Peter Brouwers had al aangekondigd te willen stoppen, maar nu heeft Peters, grondlegger van het gala, aangegeven dat de editie van volgend jaar zijn laatste zal zijn.

20.000 sporters

"Ik heb ruim 35 jaar geleden het allereerste sportgala georganiseerd. Ik denk dat we sinds die tijd ruim 20.000 sporters die individueel of als team kampioen waren geworden in het zonnetje hebben gezet. De glunderende gezichten van die kinderen in de Oranjerie als ze een medaille krijgen, dat is gewoon prachtig. Maar we worden een dagje ouder, en nu vinden we de tijd rijp om het stokje over te dragen", vertelt Peters tegen de krant.

Kampioenen

Tijdens het Sportgala worden alle kampioenen van de gemeente Roermond uit het desbetreffende seizoen gehuldigd. Er zijn ook elk jaar optredens van bijvoorbeeld dansgroepen, trampoline springers. De prijzen worden uitgereikt door bekende sporters. Zo was in 2013 voetballer Lieke Martens er.

Stokje overnemen

Tot nu toe zijn er nog geen mensen geweest die hebben aangegeven verder te willen gaan met het Sportgala. Maar Peters houdt wel hoop dat er alsnog mensen komen die de traditie in ere willen houden.