10 jaar cel voor brandstichting Kerkraads bikercafé

Brand bij Café Dacus in Kerkrade. © Kevin van Hoof
Het gerechtshof in Den Bosch heeft Cor S. uit Hoensbroek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De 33-jarige man heeft brand gesticht in een 'café van de Bandidos' in Kerkrade.
De rechtbank veroordeelde S. vorig jaar tot 8 jaar cel, maar de Hoensbroeker ging in hoger beroep.

Gevangenisstraf

Twee weken geleden hoorde S. in Den Bosch een gevangenisstraf van 10 jaar tegen zich eisen. Het Hof acht bewezen dat S. schuldig is aan het stichten van de brand die op 25 maart 2015 op de bovenverdieping van café Dacus aan de Zonstraat woedde.

Lees ook: 10 jaar cel geëist voor brandstichting motorcafé Kerkrade

Territoriumstrijd

De man is kandidaat-lid van de Hells Angels. En aangezien Café Dacus ook wel bekend stond als het Bandidoscafé van Kerkrade is het motief voor de aanslag volgens het OM de felle territoriumstrijd tussen de rivaliserende bikerbendes.

Ratten in de val

De uitbater van het café en zijn gezin woonden op de bovenverdieping van het pand. Zij zaten 'als ratten in de val' en konden ternauwernood worden gered door de brandweer. Het hof acht bewezen dat S. met voorbedachte rade de bewoners in levensgevaar wilde brengen.

Lees ook: Café Dacus in Kerkrade uitgebrand

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!